Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Protože Mirek Dušín ani Taťka Šmoula nekandidují.

0 0
možnosti

Hloupý článek a hloupé názory. Nikdo nebrání těm křišťálově čistým, osvíceným a spravedlivým, aby se zúčastnili volebního klání. Když v kandidátkách takoví nejsou, volíme ty, kteří tam jsou. A jak je vidět v obcích, kde kde musel být dosazen "státní starosta", protože nikdo nebyl ochoten za obec kandidovat, bývá to někdy hodně těžká věc a někdy i záležitost osobní odvahy jít se svou kůží na trh.:-/

0 0
možnosti

Mnoho slov věnovaných politikům. Chtělo by se zamyslet spíše nad voliči a jejích preferencemi a "schopností" nechat se opít ztvrdlým rohlíkem.

0 0
možnosti

Vazeny pane Václave Kunfte. Nejak tomu nerozumim. Pisete o politikovi a CR (mimo Senat) voli strany. Strany, to je zaklad dnesni demokracie v CR. Ty strany vytvari vladu, maji silu (velice malou, ale na rvani ve Snemovne staci) opozice a vsude se setkavate, je clenem te a te strany.

Jiz to pisi asi po seste, o tom zjevu okamzite po volbe do Snemovny. Ty strany s moznosti vytvoreni koalici, hodi sve predvolebni programy do kose a rvou se mezi sebou o jen ten kousek, co jim koalice da. Koalicni smlouva je dilo, ktere obcane neodhlasovali. Nekdy ta koalicni smouva nas obcany, stoji 93 dni po volbe a nebo i 7 mesicu po volbe. Proste republika "jede" podle neci vule bez priorit. A kdyz si uvedomite jak volby dopadly v tech 30 letech svobodne CR, tak zadna strana nemela ani 40% hlasu.

Jsem unaven z vysvetlovani moznosti po utvoreni te koalicni garnitury. Protoze je nutnost mit vetsinu ve Snemovne, koalice je fakticky s 101+ poslanci diktatorska skupina v teto casti Parlamentu, majici MOC vykonou, MOC zakonodarnou a vsechny penize statu k manipulovani jak se jim zachce. Kdyz pripoctete, ze neznaji zadnou vnejsi kontrolu, mate na zlodejnu zadelano. Ten deficit je ukazkou hospodareni vsech tech stranickych vlad dohromady.

Pane Václave Kunfte. Mohl bych pokracovat dale. Ten politicky system v CR je tou organizaci, ktera nas stoji obrovske sumy penez, prinasi nespokojenost, neuci obcany moznosti demokracie tak, aby slouzila pro vsechny.

Zaver me pripominky? Prima demokracie, jak je v CR nazvana, je ta organizace vedeni republiky, ktera nas muze politicky uspokojit. Volba jedince a ne strany, je toho zakladem. 2 lety mandat pro Snemovnu nutny a moznosti znovuzvoleni jen 4x ci 5x. Dalsi detaily podle knihy "V duchu zakona" je-li nutno ten system studovat

Dekuji za pozornost

0 0
možnosti

Kauza Dozimetr - zajímala by mě životní dráha a politická kariéra Hlubočeka. Kdo to je? Kde se vylíhl? Jak a s pomocí koho se dostal k penězům? To by bylo zajímavé vědět, ale zatím jsem na podobný investigativní článek nebo reportáž nenanrazil. Zajímavé. Asi to není mediálně atraktivní. Nebo se bojí.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS