Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímavé téma, nedalo by se trochu shrnout do slova vyváženost? Najít v těchto věcech rovnováhu je často docela oříšek. Jen trochu hodím polínko do ohně. Ghándí v důsledcích stojí za miliony mrtvých v Indii a Pákistánu, naprostou nerealističností jeho jinak úžasných myšlenek.

1 0
možnosti
Foto

Řekl bych, že za tím stála spíš náboženská nesnášenlivost, ta stála, stojí a ještě bude stát nespočet životů.

Vašek

2 0
možnosti
Foto

Pokora ovšem není totéž, jako být pokořen. Asertivita je i způsob obrany proti pokoření. I s dialogem, tedy vzájemným, může být problém, neb často jeden z účastníků se snaží dialog převést do diskuze, a sám jí i ,,moderovat". Umění naslouchat je zároveń i ,,sběr info". Pro naslouchajícího.. Až lapidárně pak lze konstatovat, že dialog může být i soubojem o to, kdo v něm bude vítěz. I TÍM MŮŽÝE BÝT I DRUHÁ STRANA AŽ POKOŘENA. Úroveń dialogu je dána i tím, jak moc, A V ČEM, jsou si obě strany ,,rovny". Až fundamentem toho všeho je schopnost připustit, a nejen sobě, že co člověk, to originál a unikát se vším všudy, co jej v celém jeho životě ovlivnilo a formovalo. Čili připustit si, i sobě, že každý ,,chodil a chodí ve svých botách" od narození počínaje

4 0
možnosti
Foto

Dík Horste.

Hezký zbytek víkendu.

Vašek

0 0
možnosti
Foto

Super článek, Vašku. Ti druzí za mě neměli možnost volby. Nebylo jim dáno poznat, co je pokora. Dostali takovou roli. Hráli ji pro zbytek lidstva, abychom se probudili. Jak jinak probudit lidstvo než šokem? Můžeme to vidět všude kolem sebe, jak se chovají lidé ukolébaní blahobytem. Tam potom není impuls pro to podívat se na život z jiného úhlu a uvidět ty pravé hodnoty. Změnit úhel pohledu pak už může jedině nějaká pohroma nebo šílenec typu Hitler, Stalin, Putin. A je na nás, co si z toho vezmeme.

2 0
možnosti
Foto

Ano, je to na nás.

Vašek

2 0
možnosti

Moc děkuji za článek. Ještě se k němu vrátím. To jsou slova, o které se člověk může opřít.

2 0
možnosti
Foto

Děkuji Evi.

Vašek

1 0
možnosti
Foto

Včera som pri vykonávaní domácich prác, aby mi rýchlejšie ubehli, počúvala podcast-Viem byť dobrý satan Treba si z každej situácie vybrať to dobré pre seba a ísť pokorne ďalej. Vo chvíli, keď sa ti "rúca svet", treba byť najkreatívnejší. Aj keby ti celý svet hovoril, že to, čo robíš, je zlé, musíš si stále veriť, lebo nik iný v teba nebude nikdy veriť viac ako ty sám.

Však vieš, niekto pláva v pokojných vodách, niekto v rozbúrených...hlavne sa sám zo seba nepo.....

Rada ťa čítam, a kedy budú zase tie miniatúrky?

3 0
možnosti
Foto

Děkuji Janka. Momentálně ty staré věci přepisuji ze starých zašlých papírů. Za chvilku ti jednu pošlu.

Vašek

2 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 11,16
  • Průměrná čtenost 262x
Dědek ročník 1946. Původním povoláním básník a tremp. Potom exulant, starostlivý otec, podnikatel, trochu cestovatel. Nyní důchodce píšící své posledniny. Celoživotní student.

Seznam rubrik